Piekary Śląskie (12-26.04.2016)

WTOREK 12.04.2016

17:00 „Made in BY”(2015) [Białoruś] – r. Luigi Milardi [52 min.]
18:00 „Budzik” (2015) [Polska] – r. Piotr Małecki [30 min.]
18:30 „Czeczenia. Wojna bez śladu” (2015) [Francja] – r. Manon Loizeau [80 min.]

ŚRODA 13.04.2016

17:00 „I jak Iran” (2014) [Belgia] – r. Sanaz Azari [50 min.]
17:50 „Ni Hao Holland” (2015) [Holandia] – r. Willem Timmers [25 min.]
18:20 „Mówiąc o Rose” (2015) [Hiszpania] – r. Isabel Coixet [30 min.]
18:50 „Twarz Ukrainy – casting na Oksanę Baiul” (2014) [Australia] – r. Kitty Green [7 min.]
19:00 „Bez wyjścia. Historia Rehtaeh Parsons” (2015) [Kanada] – r. Rama Rau [48 min.]

Po filmie odbędzie się spotkanie z Bereniką Anders z Kampanii „Bez nienawiści”.

PONIEDZIAŁEK 18.04.2016

17:00 „Punkt wyjścia” (2014) [Polska] – r. Michał Szcześniak [26 min.]
17:30 „Kapitulacja” (2015) [USA] – r. Stephen Maing [24 min.]
18:00 „Płomień” (2015) [USA] – r. Andre Andreev, Dan Convert [23 min.]
18:25 „I wtedy…” (2015) [Kanada] – r. Daniel Schioler [30 min.]
19:00 „Wróg” (2015) [Kuba] – r. Aldemar Matias [26 min.]
19:30 „Królowa ciszy” (2014) [Polska] – r. Agnieszka Zwiefka [80 min.]

WTOREK 19.04.2016


17:00 „Cena pokoju” (2015) [Gwatemala] – r. Joey Boink & Sander Wirke [77 min.]
18:20 „Katastrofa na morzu” (2014) [Holandia] – r. Morgan Knibbe [15 min.]
18:35 „Pokażcie to wszystko światu” (2015) [Włochy] – r. Andrea Deaglio [55 min.]

Po filmie odbędzie się spotkanie z Jackiem Białasem, prawnikiem z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

PIĄTEK 22.04.2016

17:00 „Przekaż wiośnie, by nie nadchodziła” (2015) [Afganistan] – r. Saeed Taji Farouky & Michael McEvoy [83 min.]
18:30 „Cyfrowi dysydenci” (2015) [Norwegia] – r. Cyril Tuschi [90 min.]

Po filmie odbędzie się spotkanie z gościem.

PONIEDZIAŁEK 25.04.2016  

17:00 „Pożegnanie z Afryką” (2015)[Finlandia] – r. Iiris Härmä [84 min.]
18:25 „U fryzjera” (2015) [Izrael] – r. Iris Zaki [36 min.]
19:00 „Wszystko jest możliwe” (2013) [Polska] – r. Lidia Duda [54 min.]. POKAZ Z AUDIODESKRYPCJĄ - dla osób niewidomych i słabo widzących.
20:00 „Salam” (2015) [Jordania] – r. Zach Ingrasci, Chris Temple [75 min.]

WTOREK 26.04.2016

17:00 „Drużyna E” (2014) [USA] – r. Katy Chevigny, Ross Kauffman [90 min.]. Tytułowy E-Team (Emergency Team) to zespół ekspertów HRW (Human Rights Watch), którzy w momentach kryzysowych na miejscu najcięższych zbrodni, niejednokrotnie z narażeniem życia, badają świeże ślady, gromadzą zeznania świadków i dowody rzeczowe.

18:30 „Mama Illegal” (2011) [Austria] – r. Ed Moschitz [102 min.].Przejmujący film Moschitza przedstawia historie trzech mołdawskich kobiet, pracujących „na czarno” w Austrii i Włoszech.

Pokazy w ramach "WATCH DOCS - zrób to sam"

Piekary Śląskie (12-26.04.2016)
miejsca festiwalowe: Kino Zacisze, ul Bytomska 73

 

Kontakt

 

Piekary Śląskie
Jakub Jan Pudełko
e-mail: jakubjan@o2.pl
tel.: telefon: 32 287 28 80 / 32 380 22 95, wew. 47

Warszawa
e-mail: objazdowy@watchdocs.pl
tel.: 22 556 44 73